Gigakids Typecursus Breda

Leer blind typen met Gigakids typecursus in Breda

Typecursus Breda werkt met het Gigakids typeprogramma:

 • De leukste typecursus voor kinderen van groep 5/6 tot en met de brugklas
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • Online thuis en tijdens de les oefenen
 • Leuke spelletjes op de computer en tijdens de les
 • Scherp geprijsd
 • Examen met diploma of certificaat!

Meer informatie voor kinderen

Typecursus Breda biedt een typecursus van deze tijd!

Je leert online typen, maar krijgt hierbij ook echte lessen van de leraar. De lessen zijn 1x per week en duren 45 minuten. Per les leren we een aantal letters te typen met de vingers die daarbij horen. Omdat er ook thuis geoefend moet worden heb je een computer/laptop met internetverbinding nodig.

Typeprogramma

 • Bij Typecursus Breda werken we met een online programma van Gigakids op de computer. Je krijgt een code waarmee je inlogt op de site en bij de lessen komt. Hier wordt bijgehouden hoe snel je typt en hoeveel fouten je maakt. Als dit goed gaat, mag je door naar de volgende oefening.

Door de combinatie van de online lessen en de fysieke lessen kunnen we zien of:

 • De vingers goed worden neergezet
 • Iemand niet teveel op het toetsenbord kijkt
 • Je de juiste zithouding hebt (om RSI te voorkomen)
 • Je wel geoefend hebt (de cursusleider kijkt online mee)

Tijdens de wekelijkse typeles oefenen we niet alleen het blind leren typen met 10 vingers, maar doen we ook typespellen waar je leuke dingen mee kunt winnen en oefenen we met het typen van teksten in Word.

Om iedereen zoveel mogelijk te stimuleren en aan te moedigen ontvang je van de cursusleider een mailtje als je goed hebt geoefend. Maar ook als het even niet zo goed gaat ontvang je van ons een mailtje met tips en suggesties.

Voordat de les begint is er tijd voor een hapje en een drankje en is er tijd om vragen te beantwoorden. Tijdens het oefenen thuis kan je altijd mailen en bellen als je vragen hebt.

Typespelletjes

Bij het online programma gebruiken we ook typespelletjes. De typespellen zijn gekoppeld aan de letters en oefeningen die je hebt geleerd. Zo kan na les 1 een spel worden gespeeld met alleen de letters die tot dan toe zijn geleerd. Wil je alvast een typespel proberen, ga dan naar www.gigakids.nl

Examen

Het doel is dat je minimaal 100 aanslagen per minuut kunt typen. Je mag hierbij best wat fouten maken. Op het diploma komt te staan hoeveel aanslagen je per minuut hebt gehaald en hoeveel fouten daarbij zijn gemaakt. Na het examen is het wel van belang om regelmatig te blijven oefenen om zo nog sneller te worden. Van de diploma uitreiking maken wij een gezellige gebeurtenis.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit maximaal 15 kinderen (gesloten cursus) Voor een cursus bij je thuis of in een openbare ruimte gelden andere aantallen (voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail, telefonisch of via het contactformulier). De lengte van de lessen is tussen de 45 en 60 minuten.(afhankelijk of je het Xtra programma volgt)

Samen met andere kinderen

Samen met andere kinderen typen is veel leuker dan in je eentje thuis. Bij Typecursus Breda weet je dat je bij de volgende les alles af moet hebben. Je krijgt geen bergen huiswerk. Wel is het handig om elke dag 15 minuten te oefenen met het typen. Bovendien is leren typen met het Gigakids typeprogramma leuk, omdat er veel afwisseling zit in de lessen.


Copyright © 2022 | info@typecursusbreda.nl
hosting & webdesign by Allwww / MKB Webdiensten